Wessel op de French Open Junior

Yonex Frankrijk open U17

Afgelopen weekend heb ik de Yonex French open u17 gespeeld. Ik ging er vrijdag naartoe met mijn mixpartner Chloe Mayer en traingspartner Finn Achthoven. We kwamen in de middag aan en gingen daarna naar de hal om alvast wat te trainen in de hal. Toen kwam ik ook mijn dubbelpartner Victor Lindahl uit Finland tegen. Ik kende hem al van andere toernooien maar had nog nooit met hem gespeeld. We deden wat oefeningen samen om een beetje ingespeeld te raken. Na het trainen in de hal gingen we naar onze slaapplek om te eten en de volgende ochtend vroeg op te staan en te beginnen met de mix.

Zaterdag ochtend: mijn mix met Chloe Mayer begon vroeg om half 10. We hadden een makkelijke eerste wedstrijd en wonnen met 15 en 9. Na deze wedstrijd had ik 5 uur pauze dus kon een lange tijd wortels schieten. Na deze 5 uur gevuld te hebben met een film kijken een beetje wandelen buiten en hangen in de hal kon ik eindelijk mijn tweede mix spelen. We speelde de tweede wedstrijd tegen betere tegenstanders dan de eerste. De eerste set verloren we met 15-21 daarna gingen we beter speelde en wonnen de tweede set met 21-19. Dit goede spel konden we doorzetten en pakte de derde set met 21-14. Hierna kon ik mijn eerste dubbel spelen met mijn dubbelpartner Victor Lindahl. We moesten de eerste set erg aan elkaar wennen en wonnen krap met 23-21 toen waren we beter ingespeeld en pakten de tweede set met 21-14. Daarna moest ik dubbelen tegen mededuijnwijcker Brian Wassink en zijn partner Timo Stoffelen. De eerste set was een beetje nerveus van mijn kant en we verloren met 17-21. De tweede set ging het beter bij en wonnen we met 21-17, de derde set konden we met een goed tactisch plan erover heen gaan met 21-9. Hierna moest ik mijn laatste wedstrijd van de dag spelen, de mix. We moesten tegen een goede mix spelen, maar wonnen zelf met goed spel de eerste set met 22-20. De tweede set zaten we er heel goed in en konden we de tegenstanders goed sturen en wonnen met 21-13. Yess ik had nu twee halve finales bemachtigd.

Zondag: Het was weer vroeg toen we wakker moesten worden. We gingen naar de hal op als eerste wedstrijd op baan 3 te starten. Het was wel fijn dat we de eerste wedstrijd op de baan waren zodat we precies wisten wanneer we moesten beginnen. Ik begon met de mix tegen de eerste geplaatste uit Frankrijk. We verloren de eerste set door veel foutjes met 14-21, de tweede set zaten er nog steeds veel foutjes in ons spel. Maar het ging naarmate de set verderging steeds beter met ons spel en we wonnen met 21-18. De derde set begonnen we niet scherp en keken we tegen een grote achterstand aan, deze achterstand konden we niet meer inhalen en we verloren met 21-16. Achteraf was ik wel tevreden met een halve finale in mijn mix maar baalde wel want voor mijn gevoel zat er meer in. Daarna moest ik mijn halve finale dubbel spelen tegen de eerste geplaatste Schotten. We speelde een goede dubbel en wonnen beide sets met 21-19. We moesten nu de finale tegen de huidige Europese Kampioenen in de Mannen dubbel. We wisten dat dit een moeilijke opgave zou worden en gingen neutraal de wedstrijd in. We begonnen de eerste set scherp en namen zelf het initiatief waardoor we de aanval hadden en wonnen de set met 23-21. De tweede set gingen onze tegenstanders zelf proberen meer initiatief te nemen en dat lukte ze goed, ze wonnen de set met 21-17. De derde set verliep hetzelfde als de tweede en onze tegenstanders lieten zien een goed ingespeeld koppel te zijn, we verloren weer met 21-17. Dat was het dus voor de French Yonex Open u17, tweede in mijn dubbel en derde in mijn mix.

Groet,
Wessel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *