Brian Wassink

De eerste badmintonclub waar Brian speelde was BV Overbos in Hoofddorp. Daar heeft hij als zevenjarige één jaar competitie U15 jaar met plastic gespeeld en heeft daarna de overstap gemaakt naar Van Zijderveld in Amstelveen. Na twee jaar badmintonschool bij Van Zijderveld is hij bij de academie Noord Holland terecht gekomen. Hij trainde toen hij 11 jaar was al vier per week. In 2013 heeft hij de overstap gemaakt naar BC Duinwijck waar hij nog steeds speelt. Sinds 2014 is hij geselecteerd voor de nationale jeugdselectie en traint hij ook op Papendal.

Hij zit op het Hoofdvaart College in Hoofddorp en heeft daar een LOOT-status. Daarom is het mogelijk dat hij dit seizoen 8 keer per week kan trainen. Dit jaar doet hij eindexamen en wil hierna naar het CIOS of Johan Cruijff College.

Met de nationale selectie heeft hij al verschillende internationale jeugdtoernooien gespeeld en heeft drie keer meegedaan aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen. MD-13 jaar tweede plaats en het jaar daarom -15 jaar twee halve finales in de mix en dubbel. En vorig jaar 2de U15 met de dubbel.

Het seizoen 2016-2017 verloopt goed voor Brian. Hij heeft op de Slovak Junior de mix –U17 gewonnen en Hoensbroek was de halve finale dubbel U17 het eindstation. Vervolgens in februari naar de French Junior geweest waar hij de kwartfinale haalde in de dubbel en de halve finale in de mix. Hij is ook geselecteerd voor de 6 Nations in Denemarken in april.
In augustus staat er waarschijnlijk weer een hele grote verandering te wachten, want dan gaat Brian intern op Papendal wonen. Om zo nog meer te kunnen trainen en hopelijk zijn doel de Olympische Spelen 2028 te halen.

 

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*