Ties van der Lecq

Ik ben Ties van der Lecq en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Heiloo en ik zit op school in Alkmaar. Ik ben begonnen met badminton toen ik 6 jaar oud was. Hoe ik erop kwam? Mijn ouders hadden het ook gespeeld en ze vonden het wel iets voor mij. Ik vond het meteen leuk.

In Alkmaar zit ik op een LOOT school, dat betekent dat het een speciale topsport school is. Het is heel handig, want ik moet soms vrij krijgen voor trainingen en toernooien en dat gaat heel makkelijk.

Ik begon met spelen bij BC ’t Vennewater in Heiloo. Ik begon beter te worden, en ik mocht een ‘speciale’ training volgen bij ’t Vennewater. Rinse gaf daar training en op een gegeven moment vroeg hij of ik een keer bij Duinwijck wilde spelen. Mede door Rinse ging ik naar Duinwijck. Ook omdat er meer leeftijdsgenoten bij Duinwijck spelen.

In mijn eerste jaren bij Duinwijck kreeg ik training van René Sehr, Rinse en Francien van der Aar. Ik heb vooral veel techniek van hun geleerd. Ik speelde mijn eerste jaar competitie in U19. We werden regio kampioen en uiteindelijk 2e van Nederland. Later kreeg ik steeds meer training van René en Francien. Dat waren goede trainingen. Bij de badmintonschool gaf André soms ook training.

Al mijn technische vaardigheden heb ik vooral geleerd van René, daar ben ik hem dankbaar voor. Francien en André hebben mij ook heel wat geleerd.

2016-2017

In november ben ik gevraagd om mee te gaan naar de wereld jeugdkampioenschappen in Bilbao te Spanje. Ik was natuurlijk vastberaden om daar naartoe te gaan. Tijdens het teamtoernooi speelden we tegen India, Finland en Bulgarije. De eerste wedstrijd was meteen de zwaarste, tegen India. Dan zal het ook nog eens zo zijn dat ik met Sebastiaan Li de eerste wedstrijd moest spelen. De eerste wedstrijd was wennen, maar de sfeer die daar hing was motiverend en ik werd er gefocust van. Hoewel ik één airbal sloeg aan het net, ging het toch aardig goed vond ik. We gaven niet snel op en de uitslag was ook redelijk goed. Uiteindelijk verloren we de teamwedstrijd met veel 3-setters. Vooral Joran Kweekel, Imke van der Aar en Debora Jille deden het goed tegen India.

We eindigden als 2e in de poule. Ik heb gelukkig veel wedstrijden mogen spelen wat natuurlijk de bijbehorende ervaring oplevert. De laatste wedstrijd verloren we van Zweden met 3-1 wat ook nog best spannend was.

Tijdens het individuele toernooi heb ik maar één wedstrijd gespeeld. Simpelweg omdat de Thai beter waren. Helaas, maar de vrije tijd leverde leuke momenten op! De stad Bilbao is mooi en ligt in het nagebergte van de Pyreneeën. Helaas moest Sebastiaan eerder vertrekken omdat hij geblesseerd raakte op de tribune. Dat was zeer jammer omdat hij met mij op de kamer sliep. 

Verder speel ik dit seizoen voor het eerst in de 1e divisie bij Duinwijck. Het lukt aardig tot nu toe en ik heb het heel erg naar mijn zin in dit gezellige team. We gaan niet eerste worden, maar een mooie plek in de top-3 is zeker realistisch. Het team bleef alleen helaas niet heelhuids over, want Raquel speelde veel in de eredivisie. Ik heb zelf één keer mogen invallen in de eredivisie tegen Van Zijderveld. In de dubbel met Ralph Starren wonnen we in 2 games. Die sfeer beviel me erg goed, dus dat smaakt naar meer.

In de toekomst hoop ik nog meer naar het buitenland te kunnen gaan. Dan het liefst buiten Europa. Zoals het WJK volgend seizoen in Indonesië. De Vrienden van Duinwijck maken dit soort dingen mede mogelijk en daar ben ik zeer dankbaar voor. Niet alleen uit mijn oogpunt, maar ook uit die van anderen die ook een steuntje in de rug krijgen van De Vrienden. 

Groet,

Ties

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*