Fabienne van Affelen

Mijn naam is Fabienne van Affelen van Saemsfoort en ik was 8 jaar toen ik voor het eerst een racket in mijn handen had. Mijn vader en broer speelde badminton. Ik ging spelen bij Flower Shuttle. Na 1 jaar ben ik naar een andere club gegaan namelijk BC van Zijderveld, al snel ging ik bij van Zijderveld steeds vaker trainen.

Toen ik 13 jaar oud was werd ik geselecteerd voor de Nederlandse selectie, in mijn eerste jaar mocht ik al mee naar de 8 Nations die toen gehouden werd in Engeland. Het was de eerste keer dat ik zonder mijn ouders naar een toernooi ging en of dat al niet spannend genoeg was ging ik ook nog voor het eerst alleen vliegen.  Het was een ervaring om nooit meer te vergeten, ik heb een hoop buitenlandse spelers leren kennen. Maar een ding was zeker de buitenlandse spelers waren allemaal een maatje te groot. Ik was elke keer dichtbij maar toch hadden zij meer ervaring in het spel. Het seizoen daarna waren er weer 2 belangrijke internationale toernooien Danish Junior Cup en 8 Nations. Ik mocht weer mee naar allebei de toernooien. Danish junior Cup was in Denemarken, ik kan me de dag van vertrek nog zo goed herinneren. We moesten verzamelen in Almere om 7 uur s’ochtends, dus vrij vroeg ons bed uit en met de bus richting Denemarken. 8 nations werd dit keer gehouden in Duitsland maar vlak voor het toernooi kreeg ik een hamstring blessure, ik mocht toch mee voor de dubbel en de mix. Na terugkomst is mijn blessure alleen maar erger geworden. Ik kon door deze blessure 8 maanden niet meer badmintonnen en uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik niet meer mocht deelnemen aan de selectie. In die 8 maanden tijd moest ik niet alleen herstellen van mijn blessure maar ook weer het vertrouwen krijgen dat ik weer zou kunnen gaan  badmintonnen.

Vorig jaar ben ik bij Duinwijck komen spelen. Dit is nu mijn 2de seizoen en ik heb het enorm naar me zin. Ik train bij Herman, Rob, Marjan, Karina en Koen waar ik enorm veel van leer! Mijn doel is om eredivsie te mogen spelen en het komt steeds dichterbij.  Dit seizoen heb ik mijn debuut in de eredivisie mogen maken, weer een ervaring rijker en ik hoop dat er nog vele mogen volgen!

2016-2017

Inmiddels ben ik 2 jaar verder en speel ik in de eerste divisie. Ik combineer nu mijn studie Hbo Verpleegkunde met 4/5 keer trainen in de week. Een middenweg vinden tussen zoveel trainen en zoveel tijd aan je studie besteden was lastig, soms is dat nog steeds lastig. Alle 2 de bezigheden kosten je erg veel energie en daarom heb ik wel geleerd goed en bewust te eten en drinken. Uit je slaap en voeding haal je de meeste energie.

In de afgelopen 2 jaar heb ik al een paar keer mogen invallen in team 1. Ondanks het velen mogen invallen zal ik de eerste keer invallen nooit vergeten. Ik was voor het eerst zenuwachtig voor de competitie, niet zo zeer voor de wedstrijd zelf maar voor de line up. Tot het moment dat mijn naam werd genoemd en ik moest zwaaien naar het publiek was ik nerveus. Ik heb me altijd afgevraagd waarom ik alleen daarvoor zenuwachtig was. De wedstrijd zelf verliep aardig goed want mijn eerste wedstrijd in team 1 had ik dan ook gewonnen.

Mjn doel zal altijd blijven “ooit vast in team 1 te spelen”

Groet,

Fabienne

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*