Corine Breukers

Ik ben Corine Breukers. Op mijn 6e ben ik begonnen met badminton bij BCH, de badmintonclub in mijn woonplaats Hillegom. Waarom badminton? Mijn vader deed aan deze sport, was bij BCH hulptrainer en natuurlijk omdat het mij ook erg leuk leek. Al snel bleek dat ik het spelletje heel goed kon, en op mijn 11e werd ik al in de hoogste jeugdcategorie clubkampioen bij BCH. Diverse trainers in de regio hadden mijn talent ook al gezien en adviseerden er iets mee te doen, maar door verkeerde voorlichting over wat een badmintonschool inhield, hebben we er in eerste instantie niets mee gedaan, anders was ik nu waarschijnlijk al verder geweest in mijn ontwikkeling. Op mijn 10e vond ik het aantal keren, dat ik in de week badminton kon spelen, bij lange na niet genoeg en ben ik alsnog naar de Badminton school in Haarlem gegaan. Na ruim een jaar kon ik meteen overstappen naar de net gestarte Badminton Academy, waar ik nog steeds 2 keer per week train. Daarnaast train ik bij Alex Meijer samen met andere jeugdige talenten van Duinwijck en soms krijg ik privé training van René Sehr. Ook heb ik regelmatig dubbeltraining met mijn dubbelpartner van de Academy Heereveen, of in Haarlem (olv René Sehr) of in Heereveen. Ik zou wel vaker willen trainen, maar helaas lukt dat niet vanwege school en huiswerk.

Op 11 jarige leeftijd ben ik van BCH overgestapt naar Duinwijck. Ik ben daar begonnen in U17 competitie, het jaar erop in U19. We hadden toen een heel jong team, maar zijn wel 2e van Nederland geworden! Het seizoen erna, vorig jaar dus, heb ik 4e divisie gespeeld en nu speel ik 3e divisie. Sinds vorig seizoen heb ik eigenlijk pas een leuke uitdaging in de competitie, waardoor ik weer verder kan groeien in de badminton!

 Eenmaal bij de badmintonschool aangesloten ben ik ook allerlei Junior Master toernooien gaan spelen. Tot nu toe heb ik daarmee in de singel meerdere 1e en 2e prijzen binnen gehaald, in de dubbel zelfs nog meer. Eigenlijk ben ik dit seizoen pas voor het eerst echt gaan mixen, met resultaat, want ik ben dit seizoen al 1e geworden op JMC Duinwijck en 2e op het RSK in de GD6. Ook heb ik een leeftijdgenote gevonden, Nikki Melein, waarmee ik heb afgesproken dit seizoen alle JMC toernooien te gaan dubbelen. De 2 JMC toernooien van dit seizoen hebben we al samen gespeeld en beide gewonnen! In december doen we mee aan JMC Hoensbroek om ons te meten met de jeugdtop uit Europa: ik ben benieuwd hoever we daar gaan komen!

 Afgelopen zomer ben ik voor het eerst naar een badminton kamp geweest: Badcoach Summercamp van Roel van Heuckelom. Ik vond het geweldig en ga komende zomer weer naar zijn kamp om me verder te ontwikkelen!

Tenslotte: ik zit in de 3e klas van het VWO op het Fioretti College in Lisse. Veel huiswerk en proefwerken en door het vroege trainen mis ik wat lessen. Maar met al dat sporten heb ik al goed leren plannen; ook ondersteunt de school me in mijn sportcarrière. Het gaat allemaal zeer goed op school!

Badminton vind ik een fantastische sport. Je moet er veel voor trainen, maar dat vind ik niet erg, want trainen vind ik juist erg leuk! Mijn doel is om in het 1e team van Duinwijck te komen en ook daarbuiten aan veel toernooien mee te doen en mooie resultaten te boeken. Ik ben heel blij dat de vrienden van Duinwijck mij daarin willen ondersteunen! Bedankt!

Groetjes,

Corine

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*