Jerry op de Dutch International 2014

Hoewel het toernooi vrijwel altijd gelijk valt met mijn tentamens op de TU Delft, had ik dit jaar geluk: dinsdag was mijn laatste toets en donderdag starte de kwalificatie van de Victor Dutch International.
De Victor Dutch International is een series toernooi, dus met mijn ranking kon ik waarschijnlijk wel meedoen in de kwalificatie, dus voor de singel en met Dorien in de mix mocht ik donderdag om 9:40 starten in de singel.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Petter Yngvesson ( ik kan het niet uitspreken) uit Zweden, Petter is een jongen van ongeveer mijn leeftijd die wat vaker aan dit soort dingen meedoet; ik kon goed aan de bak.
Na een wat trage start verloor ik de eerste set, ik was traag op mijn benen en miste diepte met al mijn clears en lifts, ik speelde veel weg bij het net en stond daardoor vaker te verdedigen dan aan te vallen. Voor de tweede set een nieuw plan: meer naar het net toe spelen en proberen de aanval te pakken. Het ging beter de tweede set, maar Petter stond goed te verdedigen (of ik smashte te zacht)  dus ik moest voor elk punt hard werken. Na wat spanning rond 18-18 en een matchpoint weg moeten werken op 20-19 ging ik er uiteindelijk met 23-21 met de winst vandoor. Pfoe…
De derde set liep ongeveer zoals de tweede, ik begon m’n slagen wat beter te gebruiken en gaf Petter minder kansen om aan te vallen dan in de eerste en tweede, uiteindelijk won ik de partij met 17-21, 23-21, 21-16.

Later die middag mocht ik verder in de singel, maar eerst een lastige mix tegen een sterk Duits koppel met Dorien.  Tegen Tobias Wadenka en Kira Kattenbeck verloren we helaas in twee sets, met vlagen konden we meekomen, maar in de verdediging kwamen we maar moeilijk onder de druk vandaan, vooral Kira wist het ons knap lastig te maken.

Dus dan bleef alleen mijn singel over, na Dorien te coachen in haar enkelpartij (helaas in de derde game verloren, maar wat een spannende pot was dat) was Eli Mambwe de volgende , een bekende in Nederland (hij speelde enkele jaren terug bij Amersfoort). Eli wil zich kwalificeren voor de Commonwealth games in Schotland, maar heeft in aanloop naar de Dutch International weinig kunnen trainen. Binnen 10 of 11 punten stond hij happend naar adem, met zijn handen op zijn knieën. Met 21-12 21-9 won ik deze en mocht ik mij opmaken voor een zware pot tegen Tobias Wadenka.
Tobias ken ik van een trainingskamp op Øro, hij was toen dubbel/mix specialist, maar sinds die tijd is hij als singelaar fulltime aan de bak bij het Duitse Nationale trainingscentrum in Saarbrucken. Ik maakte mn borst al nat…
De eerste game werd ik overrompeld, Tobias zat hoog op het net en wist mij veel rond te sturen. Mijn lifts werden afgestraft, in de vlakke rallies werd ik weggespeeld, aan het net verloor ik bijna alles. Met 21-14 op het bord wist ik het echt even niet meer, maar gelukkig liep de tweede set beter. Ik kon beter meekomen in het speltempo door 90% van mijn slagen rechtdoor te houden; hoe simpeler hoe beter. Helaas maakte ik op 19-19 net niet het verschil en ging Tobias met 21-19 er met de winst vandoor.

Zo kwam mijn Dutch International 2014 ten einde op de kwalificatiedag, ik heb me echt uitstekend vermaakt in Wateringen.

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*