Verslag Zweden

15609_562521_662697180423046_1551150638_n

Met Het TU Delft team naar Zweden

Nu ik dit schrijf ben ik goed en wel twee dagen terug van een fantastische week in Zweden, het EUC badminton was een goed georganiseerd teamtoernooi en een sterk bezet individueel toernooi. Het is moeilijk ergens te beginnen voor een verhaal, maar laat ik maar beginnen met het teamtoernooi.

De loting was zondagavond en wij zaten in de poule met Duitsers, Russen en Fransen, stuk voor stuk sterke teams. Allemaal met een combinatie van internationals, oud-internationals (als in, ze waren goed in de jeugd maar zijn toen gaan studeren) en gelukkig ook wat normale club-spelers.

Duitsland was als eerste aan de beurt en vers om 8:30 ging ik de baan op tegen Sven Eric Kastens, geen erg bekende naam maar wel een hoogst genoteerde wereldranking van ergens in de 80, ik kon dus meteen goed aan de bak. De eerste en tweede set kon ik aardig meekomen maar na winst in de tweede deed Sven er een stapje bovenop, hij versnelde na pauze in de derde en ik kon het tempo niet bijbenen. 15-21, 21-17, 13-21 werd ik geklopt door de uiteindelijke winnaar van het EUC individuele teamtoernooi.

Uiteindelijk hebben we als team van de Duitsers gewonnen door de damesenkel van Annemiek, de herendubbel van Stephan en mijzelf (weer 3 sets) en de damesdubbel van Linda en Annemiek te pakken. Tegen de Fransen ging het beter, ik werd in de dubbel en mix gezet en won beide partijen. Door winst in de damesenkel en damesdubbel stond er dus een 4-1 op het bord.  De Russen bleken die avond een maatje te groot te zijn, alleen de herendubbel van Stephan en mij werd gewonnen. Verder waren er alleen kansen voor Stephan, die helaas in drie sets zijn singel verloor en voor Annemiek en ik, die helaas geen matchpoint in de derde set konden verzilveren.

Op dag 2 van het teamtoernooi speelden we, omdat we 2e zijn geworden in de poule, voor plek 5 t/m 8. Uiteindelijk zijn we 7e geworden door onze laatste wedstrijd van Geneva te winnen.

Na een rustdag op woensdag begon het individuele toernooi. Ik had een sterke Franse dwerg geloot in de singel en een paar prima potten in de mix met Annemiek. William Goudallier bleek in de singel voor mij te sterk, op hoog tempo speelde ik een prima partij, maar uiteindelijk had ik in de derde set geen kans. Goudallier haalde uiteindelijk de kwartfinale waar hij in de verlenging van Alexander Roovers verloor. De mix had een stuk gunstigere loting en Annemiek en ik konden 2 partijen winnend afsluiten voordat we de Zweedse internationals troffen die het spelletje van ons goed doorhadden. De kwartfinale was ons eindstation, in mijn ogen een prima prestatie.

En zo kwam een week Uppsala ten einde, met een kwartfinale in de mix en een paar prima wedstrijden gespeeld te hebben. Ik wil bij deze Vrienden van Duinwijck bedanken voor het mogelijk maken van deze week, de ondersteuning die ik krijg echt geweldig. Bedankt!

Jerry Natenstedt

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*