Het NJK door de ogen van de coaches

Goede prestaties, titels voor Imke en Kevin

Het NJK zit er weer op en Joost heeft al veel “onthuld” over afgelopen weekend, maar ik wilde toch nog iets persoonlijks schrijven over de spelers en het toernooi. Het toernooi door de ogen van de coaches zeg maar en uiteraard nog met de nodige foto’s.

Francien, Robert en ondergetekende waren aanwezig om de spelers bij te staan en in de enorme hal T-Kwadraat te Tilburg (21 banen)  waar dit toernooi verspeeld werd. Dit  was zeker geen overbodige luxe. Ik wist dat er bepaalde spelers aanwezig moesten zijn, maar sommige ben ik niet tegengekomen… Ook is het klimaat niet  lekker in de hal en we waren ook blij dat het niet echt zomers weer was buiten. Ook hoorde ik het publiek klagen dat het voor hen niet te volgen was. Wat dat betreft is Almere een betere locatie, maar goed het was nu eenmaal zo.

ONZE SPELERS

Als Duinwijckspelers waren aanwezig: Teun, Steef, Tim, Ties, Micahel, Kevin, Wessel, Corine, Bregje, Imke en Laura. Jammer was dat Laura op het laatste moment door haar enkel ging en moest afzeggen. Jammer want ze had een gunstige loting. Een zeer spontaan gegeven was dat bijna al onze spelers een partner hadden van onze buurvereniging van Zijderveld. Was het vroeger nog al eens haat en nijd, daar is inmiddels dus al lang geen sprake meer van en dat kunnen we alleen maar toejuichen. We hebben in de afgelopen weken diverse keren over en weer kunnen trainen en dat is goed voor de spelers. Hier alvast het eerste compliment voor de spelers!

Europees niveau!

IMKE

3x 1e geplaatst en ze was in grootse vorm. Heel erg wrang dat ze juist in de ½ finale van de single door haar rug ging. Ze speelde de partij wel uit op wilskracht, maar winnen zat er niet in. Jammer, maar ook dit kan gebeuren. Superblij kunnen we dan wel zijn dat ze wel haar GD met Luuk van Renswouw en haar  DD met Tamara vd Hoeven winnen wist af te sluiten. Makkelijk ging dit niet meer, maar de overwinningen zijn des te mooier. Klasse Imke, je mag tevreden zijn met dit seizoen en je wederom grote vooruitgang!

TEUN, TIM, MICAEL en STEEF

Tim: nog steeds problemen met zijn gezondheid, maar toch spelen. Helaas met zo weinig training mag je daar niet teveel van verwachten op een NK en het lukte ook niet echt. Teun: een beetje mindere eindfase van het seizoen. Teun, barstenvol talent, maar alleen daarmee red je het niet. Volgend jaar zullen we toch iets harder moeten trainen Teun! Geen kritiek, wel een advies! Michael had echt zijn dag niet vandaag terwijl hij echt in een flow zat. Jammer, maar ook dat gebeurd soms.

Samenwerking met van Zijderveld: Teun en Vera
Steef: pure pech met de loting. Jammer dat je als nr in het JM circuit al in de 2e ronde tegen Justin moet. Steef speelde wel een geweldige partij met prachtige rallyes, maar Justin is gewoon beter en sneller aan het net en daar wordt op dit niveau het verschil gemaakt. Toch weer genoten van je Steef! Helaas in de dubbels ook moeilijk gegaan. De U-17 is natuurlijk een zeer zware.

Steef: vervelende loting

HET JONGERE SPUL

Kevin gefeliciteerd met je 1e titel. Prima gespeeld en het is je gegund met jouw HD titel samen met Sebastian Li. Corine bewees ook weer dat ze nog steeds heel snel vooruitgang boekt en jammer dat ook zij last had van wat groeipijntjes. Toch maakte zij het topfavoriet Deborah Jille heel erg lastig en we kunnen haar gewoon beschouwen als een jeugdige topspeelster. Samen met Stephanie bewezen ook een goed dubbel te hebben en bereikten en speelden ze een zeer goede ½ finale, maar de tegenstanders waren net iets meer ervaren. Maar ook dit gaat goedkomen in de nabije toekomst.

Ties: en Ties gaat gewoon door en bond vandaag weer een grote naam aan zijn zegekar (Dennis Koppen)en inmiddels moet Ties gaan beseffen dat hij een mooie carrière tegemoet gaat. Verschrikkelijk jammer was dat ook Ties zeer ver had kunnen komen, mits hij ook hij niet door zijn rug ging. Zelf slaakte hij de wanhopige kreet: waarom nu!?  Zelfs op ½ kracht wist hij zijn partij nog bijna te winnen, maar verloor nipt in 3en.  Ook Wessel speelde  prima partijen maar blijft nog steeds net aan de verkeerde kant van de score, maar ook dat gaat zeer binnenkort veranderen Wessel, dan ga jij de partijen naar jouw hand zetten. Ook maak ik dan weer wat nieuwe foto’s, want ik heb alleen nog maar oude foto’s! Bregje: eindelijk verlost van haar groeipijntjes en ik vraag me af of hoe snel zij in de voetsporen van haar grote zus gaat treden. Ik denk zelf heel snel, we gaan het zien.

TOEKOMST

Het NJK zit erop en het seizoen is zeer snel gegaan. Als nieuwbakken academietrainer voor mij een zeer leerzaam jaar. Als trainersgroep mogen we best een heel tevreden gevoel hebben. De meeste kinderen zijn flink vooruitgegaan en dat heeft geresulteerd in prima prestaties gedurende het hele seizoen. De academie traint nog even door samen met enkele schoolspelers. In het laatste weekend van juni is er namelijk nog een landskampioenschap te vergeven voor onze J-2 en J-13. Op zich blijf ik het vreemd vinden dat een dergelijk toernooi zo laat wordt verspeeld omdat de meeste clubs allang geen reguliere trainingen meer hebben en de competitie al maanden voorbij is. Maar goed, ik denk dat we ook daar goed zullen presteren.

Ik kijk zelf al uit naar volgend seizoen, want we hebben momenteel  een groep met zeer veel potentie. We gaan trouwens ook nog met een groepje van Duinwijck deze zomer naar België naar een badmintonkamp georganiseerd door Roel van Heuckelom. Op dit kamp komen diverse Europese toptrainers en er zal weer veel te leren en te ontdekken zijn. Ik zal daar ook aanwezig zijn en uiteraard zal ik jullie uitgebreid berichten van onze ervaringen!

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*