Dubbel voor Duinwijck!

Afgelopen weekend is in Alphen a/d Rijn de strijd om de Carlton GT Cup verspeeld. Deze cup wordt uitgereikt aan de winnaar van het bekertoernooi. Al in februari is een start gemaakt met de voorronden voor dit toernooi. Uiteindelijk hebben 8 teams zich weten te plaatsen voor het finaleweekend, waarbij ook de 8 hoogst geëindigde teams uit de reguliere competitie instroomden.

Naast Duinwijck 1 had ook Duinwijck 2 zich weten te plaatsen voor het finaleweekend. Dit was gedaan via 2 uitwedstrijden tegen Velo 5 en Velo 2. Om het trio vol te maken mocht Duinwijck 2 in het weekend aantreden tegen Velo 1. Ondanks een aantal goede wedstrijden werd met 5-0 verloren.

Duinwijck 1 begon op het oog behoorlijk verzwakt aan het toernooi. Koen Ridder en Ruud Bosch zijn in Azië voor een trainingskamp met Maleisië met daaropvolgend 2 Super Serietoernooien. Akvile Stapusaityte speelde in haar vaderland een meer dan verdienstelijk Litouwen Open en Eva Krab is nog niet geheel hersteld van haar in de Play-Off finale opgelopen enkelblessure.

Het team bestond daarom uit de volgende talenten die worden ondersteund door de Vrienden: Jerry Natenstedt, Erik Meijs, Jacco Arends en Soraya de Visch Eijbergen. Samen met Selena Piek en routinier/assistent-coach Karina de Wit werd op zaterdag zonder problemen gewonnen van Flying Shuttle en DKC. Om 10.00 uur op zondag werd gestart met de halve finale tegen BV Almere. Erik en Jacco wonnen de Mannendubbel zonder problemen en hun voorbeeld werd gevolgd door Selena en Soraya. Almere trok de stand gelijk door de singles te winnen. Het was dus aan Jacco en Selena om de finaleplaats veilig te stellen. Zij wonnen zonder noemenswaardige problemen de beslissende mix.

De tegenstander in de finale was net als tijdens de play-off finale het team van van Zundert/Velo. Doordat bij Velo Dicky Palyama ontbrak zou het een open strijd worden. Jacco en Erik wonnen na een spannende strijd van Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland. Soraya en Selena (die na haar amandelenoperatie nog in de opbouwende fase zit) verloren vervolgens redelijk kansloos van Ginny Severien en Maartje Verheul. Vervolgens was het de beurt aan Erik. Erik is nog herstellende van een zwaar overbelaste arm en had in de halve finale gedoseerd gespeeld tegen Saber Afif. Hij kwam uit tegen Dennis van Daalen de Jel van wie hij in de play-off finale nog een dik pak op de broek had gekregen. Er stond nu een slim en gedoseerd spelende Erik op de baan die na 3 mooie games een mooie zege behaalde. Het was nu de beurt aan Karina (die een goede kans werd toegedicht om Lisa Malaihollo te verslaan) om de cup binnen te halen. Met bij vlagen schitterend badminton won Karina de wedstrijd met 21-16 in de 2e game en was de Carlton GT cup een prooi voor Duinwijck!

Met de cup en een welverdiende cheque van 1.000 euro kon het jonge team tevreden terug kijken op een mooi weekend. Op naar de Europa Cup in Zwolle vanaf komende woensdag!

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*